top of page

Adventure Network på bukkejagt i Sverige

Bukkejagt i Blekinge

Foto: Anders Hay


16. Aug. er en speciel dag

For alle de jægere der har Sverige som jagtland, er 16. Aug. en dag man ser frem til, for her starter brunstjagten efter de røde svenske sommerbukke.

Normalt har der kun været 1 bukke premiere i Sverige, men fra i år(2022) er der kommet endnu en jagttid på de svenske råbukke 1. Maj til 15. Juni. Denne jagttid minder om vores danske jagttid, som ligger 16. Maj til 15. Juli.


Forskellen på forårsjagterne og så premieren i August, er at råvildtet udover at have en mere rød farve, også er i deres brunst.

Foto: Nettet.


Brunsten

I slutningen af juli og starten af august er råen i brunst. I juli måned begynder bukken at vise øget interesse for råen, han følger hende tæt og driver rundt med hende. Råen har det, man kalder en forbrunst, så hun er sikker på, at der en buk tæt på hende, når hun er klar til at blive beslået.

Ud over at bukken begynder at hævde sit territorium fra foråret og gennem sommeren, er brunsten den periode, hvor han er mest aktiv.

Råen er i brunst i flere dage, men befrugtningen kan kun ske inden for godt 1 maks. 2 døgn. Når råen er parringsvillig, beslår bukken hende flere gange, og han forlader ikke en rå, som vil lade sig beslå. Når det hele er overstået, ophører interessen, og bukken opsøger andre råer, som er ved at komme i brunst.


Hygge og godt selskab er altafgørende for en god jagt

Selvfølgelig vil de fleste gerne skyde noget når de er på jagt, men for mange specielt erfarne jægere, betyder hyggen og fælleskabet omkring jagten mere, end det at nedlægge en buk. Derfor vælger mange også at gå på jagt med personer man allerede har gode relationer til i forvejen, og folk som er i ens netværk.


Go mad når vi er på jagt

Foto: Anders Hay


Menuen på jagtens første dag.

Forret: Østers og Champagne

Rå østers med div. Tilbehør eller gratineret østers med hvidløg, rasp, persille og revet ost

Hovedret: Mexicanske pandekager med krondyrsmørbrad

Pandekager med hakkede tomat og løg, tilsat olie og div. krydderurter.

Hertil 3 forskellige slags dressing.

Foto: Anders Hay


Normalt er maden en stor del af turen, når Adventure Network drager ud, dette gælder også vores bukkejagt. Mad behøver ikke at være serveret ved spisebordet for at være godt, det kan sagtens være over bålet eller på en primus i snehulen.

Madlavning er generelt noget der bliver prioriteret højt når vi er sammen.


Menuen på jagtens anden dag.

Forret: Fiskeret med Hvidvin

Bund af forkogte kartofler, pålagt fisk og skaldyr (Sværdfisk, Havtaskekæber og Kammuslinger) toppet med let forstægt løg og peberfrugt.

Grønne asparges på siden, hvorefter det hele toppes med kapers og knust peberrod.

Hvor efter det hele overhældes med Hollandaise sovs efter kokkens vurdering.

Foto: Anders Hay


Hovedret:

Grillede bøffer af oksemørbrad, ovnkartofler, bearnaisesovs, salat og hvidløgsflute


Dessert

Selvplukkede Brombær med vaniljecreme

Foto: Anders Hay


Området

Jagtområdet i det sydlige Sverige er på knap 1000 hektar, og består af meget kuperet terræn. Det meste er blandet skov, kun afbrudt af lysninger og enkelte enge.

Ligeledes er der 5 søer på området, hvilket giver et meget varieret og smukt landskab.

Foto: Anders Hay


Vildt udbytte

Grundet de høje temperature var der ikke meget aktivitet i råvildtet, og man fornemmede at de var mest aktive om natten.

Vi var til gengæld heldige at nedlægge 2 Vildsvin den ene aften.

Så der igen blev lidt til fryseren, og råvare til næste hyggelige jagt.

Foto: Jonas Garly


Få inspiration og opskrifter til dit næste Adventure måltid via dette link.

Adventure Network siger tak for nogle dejlige dag.





ADVENTURE NETWORK



102 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page