top of page

”The Africa Bug”


Af Jannie Nikola

Jeg har så længe jeg kan huske jagtet eventyr. Eventyr der på den ene eller anden måde omhandlede dyr. Det der med badeferier og charter rejser sagde mig ikke så meget, jeg ville meget hellere opleve rå natur, vilde dyr, lære om fremmede kulturer, møde verdens mennesker. Når jeg nu ikke selv var marine biolog, dyrlæge, forsker eller nogen af de 'seje' uddannelser, havde jeg som fotograf en indgangsvinkel og den blev mit adgangskort til at komme ud og lege med de mennesker der arbejder med deres passion for natur og wildlife. På den måde blev jeg en del af mange eventyr; jeg fotograferede folk der gjorde det de elskede. På et eller andet tidspunkt smeltede min profession sammen til det der blev til min helt egen passion. Stille og roligt over tiden blev billederne min anden prioritet og jeg begyndte at deltage i det arbejde som jeg brændte så meget for. Jeg gik fra at være fotografen til at være naturformidler, guide, og 'hende der hopper hovedkulds på dybt vand for at redde alt fra pelikaner til havskildpadder'. Kameraet blev lagt, jeg havde konstant skidt under neglene og jeg elskede det.Jeg blev introduceret til Afrika sent. Mange andre jeg kender havde forelsket sig i safari og det afrikanske, men jeg var mere fokuseret på nord Amerika. Jeg tænkte, at det der safari ikke rigtig kunne konkurrere med den vilde rå canadiske natur og at det nok bare var sådan lidt ligesom Knuthenborg, altså ikke et ondt ord om Knuthenborg, det er en skøn lille Afrika plet i Danmark. Lige indtil jeg blev tilbudt at komme med på en 14 dages foto tur til Tanzania, til den hellige gral af alle steder safari, midt i The Great Migration. Den tur sendte alle mine overbevisninger til skamme. Jeg var officielt bidt af ”The Africa Bug”. I 2016 fandt jeg endelig Sydafrika. Nu skulle jeg lære om 'The Bush'. Og hvordan gør man det bedre end i et telt på big 5 naturreservat med koncentreret undervisning. 6 måneder senere kunne jeg kalde mig field guide, trails guide, og fik endda et certifikat i ”advanced rifle handling” oven i hatten. Ikke at jeg nogensinde har skudt et dyr, men jeg skal kunne ramme hvis vi bliver angrebet under en tur i bushen med gæster.


Jeg arbejdede et års tid efterfølgende med geparder og afrikanske vilde hunde, indtil jeg kom ind som turleder for et dansk rejsebureau som fik mig rundt i Sydafrika og hvor jeg fik lov til at smide al min viden om natur bevarelse og vilde dyr omkring mig, og det er jo fantastisk når det er en af mine favorit samtaleemner. Det fik jo så en brat afslutning i marts sidste år - eller en meget lang pause - selvfølgelig pga. Covid19. Så mens vi venter på at turismen igen vender tilbage, så jeg kan dele dette fantastiske land med naturelskere, så arbejder jeg frivilligt på Eagle Encounters som ligger på Spier Wine Farm. Et fantastisk sted med rovfugle der er en blanding af rescue /rehabilitering, uddannelse i form af flyve shows med de fugle der ikke kan sættes tilbage i det fri. De har også en falkoner afdeling som blandt andet laver pest kontrol primært med den amerikanske Brunskuldret våge (Harris's hawk) Golfbaner, film sets m.m. der skal have fjernet gæs, duer eller andet der generer. En god og effektiv måde istedet for at bruge gift. Man kan også komme ud og opleve jagt med fuglene. Jeg kan næsten ikke vente på at Sydafrika får besøg af turisterne, for her er bare så uendeligt mange muligheder for at udfolde sig i den helt igennem respektindgydende natur, alt lige fra familie safari til pulsprovokerende vandreture i bjergene for dem med formen i orden. Man kan få alt fra vild safari luksus til den rustikke overlevelsestur. Om du ønsker storby, landsby eller den fjerneste ubeboede plet, så kan vi det i Sydafrika.
Jannie Nikola

Photographer

+27 (82)255 3799

do not let what you cannot do interfere with what you can do

-John Wooden194 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page