top of page

RŒVEJAGT PA SYDSJŒLLANDAf Casper Crump


Min sidste dag i Danmark blev afholdt på bedste vis – på jagt efter ræv og ro i sindet – Vi fik det sidste med hjem.

Dagen blev, som når den i Danmark er smukkest på den tid af året. En kold januarmorgen hvor kaffen føles varmere end vanligt og græsset er sprødt af morgenfrosten.


Solen lader vente på sig i de tidlige morgentimer og når den viser sig hænger den lavt over landet. Alt føles koldt, men helt rigtigt i tårnet, med riflen varm og kikkerten for øjnene.


At stå op med naturen på denne måde er hver gang noget helt særligt og man kan skamme sig over at dagene er flest, hvor de varme dyner tynger den varme krop tilbage i søvnen.

3 timer I tårnet uden at spotte det store andet end massive fugletræk der maler den vinterklare himmel med abstrakte strøg.

Efter en kort pause, ostemad og en skoldhed kop kaffe purschede Michael os videre gennem tæt buskads nær søen på området. Tydelige spor, masser af veksler, skrab, tynget srub vidner om masser af liv på området.

Vi når til den åbne mark hvor, den hårde jord bølger sig tœt efter årets sidste pløjning før frosten. Vi går tæt sammen mellem bølgerne for ikke at sprede vores nærvær for meget for dyrene og sætter kursen mod to nye tårne der kunne føde os nye muligheder.

På små 100 meter fremfor, spotter vi begge bevægelse. På hug med riflens kikkert for øjet for jeg glæden af at følge en smuk rå af rigtig fin størrelse. Der går ikke længe før hun får selvskab af en mer. Jeg kigger bare, følger med gennem riflens glasøje på afstand og dog så tæt. Efter lidt pursch, er jeg inde på 72 meter.

Jeg skyder ikke – vi kom efter ræv og riflen er ladt med for let ammunition og det er helt fint. Blot en gave at kigge med…

Michael kigger med fra sin plads gennem kikkerten – “næste gang Crump” siger han på uhelbredelig jysk… “næste gang”…

Tak, Korn – for perfekt selvskab.
52 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page